Cursusadministratie software

Overweegt u gebruik te maken van een cursusadministratie software? Dat is heel verstandig van u. De wereld wordt immers steeds digitaler. Daarnaast scheelt het u een hoop zoekwerk in rommelige spreadsheets of zelfs papieren dossiers! Maar is het werken met een digitale cursusadministratie niet alleen geschikt voor mensen die zeer goed overweg kunnen met computers? Voor mensen die op zeer hoog niveau begrijpen hoe software in elkaar zit? Nee hoor, dat valt gelukkig reuze mee. Lees dit blog om te ontdekken hoe cursusadministratie software precies in elkaar zit.

Kies voor een koppeling tussen de backoffice en frontoffice

Begint het u al te duizelen als u bovenstaande kop leest? Maakt u zich geen zorgen. Om gebruik te kunnen maken van cursusadministratie software, hoeft u zich niet om te scholen tot een heuse IT’er. Wat echter wel handig is, is als u een beetje begrijpt welke informatie allemaal opgeslagen kan worden in de software en waar deze voor gebruikt kan worden. Wat hierbij erg belangrijk is, is het verschil tussen de backoffice en frontoffice. Schrijft een cursist zich in voor een bepaalde cursus? Dan wordt zijn of haar informatie opgeslagen in de backoffice. Deze informatie is niet voor iedereen zichtbaar. Ook staan alle interne processen van een opleidingsinstituut vaak in een backoffice. De frontoffice daarentegen is de zijde waarmee de cursist werkt. In een goede cursusadministratie software kan de cursist in de frontoffice alles vinden wat hij of zij wil weten. Denk aan actuele informatie over roosters, docenten en locaties. Een goede (scheiding tussen de) front- en backoffice is dus essentieel!

Schaf ook goede cursusadministratie software aan

U ziet, voor een optimale cursusadministratie is het belangrijk dat de frontoffice en backoffice naadloos op elkaar aansluiten. Tegelijkertijd moet de software veilig en vertrouwd omgaan met persoonlijke informatie. U wilt immers niet dat persoonsgegevens, cursus resultaten of andere gevoelige informatie zomaar door iedereen te vinden is! Zeker nu de Europese privacywetgeving wat strakker is gesteld! Kortom, bent u op zoek naar nieuwe software voor uw cursusadministratie? Houdt bovenstaande punten dan in uw achterhoofd in uw zoektocht naar de juiste cursusadministratie software!