Uren besparen voor uw medewerkers door goede ICT

Wat gaan we doen vandaag: werken of pingpongen?

Kent u dat? U personeel staat lekker lang te tafelvoetballen of te pingpongen in de kantine. De sfeer is opperbest, er wordt veel gelachen. Ideaal, zou je zeggen. Uw medewerkers zijn lekker aan het sporten. Ze doen er alles aan om hun werkzame leven fris en fruitig door te komen. U schrikt als uw erachter komt waarom ze lekker sporten: uw ICT-systeem is weer eens vastgelopen. Alle computers liggen plat en niemand kan vooruit. Wat denkt u? Heeft dit bedrijf een ICT-bedrijf in de arm genomen om ervoor te zorgen dat alles op rolletjes verloopt?

Gemiddeld vijf uur per week ICT-problemen

Bovenstaande vraag stellen, is hem direct beantwoorden natuurlijk. Naar verluid zijn mensen die in Nederland op kantoor werken vijf uur per week kwijt aan ICT-problemen. Het gaat dan vooral om systemen die niet beschikbaar zijn door updates, uitval of andere storingen. Tsja, en met vijf uur per week leren uw medewerkers prima pingpongen natuurlijk. Maar het het is een flinke kostenpost voor uw bedrijf als de boel onnodig platligt. Helaas is dat het logische gevolg van het feit als een bedrijf geen hoge prioriteit geeft aan het up-to-date houden van de ICT. Tachtig procent van de tijd zijn ICT-afdelingen bezig met het draaiend houden van bestaande systemen. Recente ontwikkelingen in de ICT-markt, die broodnodig zijn om bedrijven draaiend te houden, worden daarbij uit het oog verloren.

ICT uitbesteden

Om ervoor te zorgen dat uw medewerkers geen eredivisie pingpongers worden, is het verstandig om als bedrijf over te schakelen naar ICT-beheer op afstand. Het draaien van ICT-basisvoorzieningen in eigen huis draaien is nogal 1.0. Wie overschakelt naar ICT 2.0 kiest de veiligheid van online werkplekbeheer en werkplekbeveiliging en andere IT-zaken waaronder:

  • Periodiek onderhoud
  • Anti-virus software
  • Advies en implementatie van Office 365
  • VOIP IT
  • Cloud servers en werkplekken

Goede ICT: u kunt echt niet zonder

Als u uw ICT uitbesteedt aan een extern bedrijf wordt dit uw vaste partner die ervoor zorgt dat u altijd ‘up and running’ blijft. Uw ICT-vragen worden direct beantwoord. Back-ups, beveiliging, support en onderhoud is waar ze u mee ondersteunen. En doordat ze altijd op de hoogte te zijn van de laatste marktontwikkelingen, beschikt u altijd over de beste ICT–oplossingen. Laat u eens informeren door een sterke partij in de ICT-markt. Dan kan binnenkort die pingpongtafel de deur uit.

Prettig werken met een ergonomische werkplek

Wat is een ergonomische werkplek?

Werk je veel met de computer en heb je veel vermoeidheidsklachten na een werkdag? Dan werk je vast niet op een ergonomische werkplek. Heb je die term wel eens gehoord? Met een ergonomische werkplek kun je veel klachten voorkomen. In het gunstigste geval voorkom je er zelfs ziekteverzuim mee. Maar het allerbelangrijkste is dat een gezonde werkhouding op een ergonomische werkplek je werk een stuk prettiger maakt. Een ergonomische werkplek dwingt je ongemerkt een gezonde werkhouding aan te nemen. Omdat nog niet iedereen ermee bekend is, lijkt het ons verstandig om nog eens uit te leggen wat een ergonomische werkplek is.

Begin met de juiste zithouding

Een goede stoel is één van de belangrijkste onderdelen van de ergonomische werkplek. Met een goede bureaustoel voorkom je veel fysieke klachten. Bovendien word je minder moe als je werkt in een goede en comfortabele stoel. Bij een goede bureaustoel zijn de verschillende onderdelen aan te passen aan je lichaam. Dat is belangrijk omdat iedere persoon anders is. Van een goede bureaustoel zijn de zithoogte, de zitpositie en de hoogte van de rugsteun en armsteunen afzonderlijk in te stellen.

Beeldscherm op de goede plek

We schreven hierboven over de juiste zitpositie. Een goede positionering van je beeldscherm is ook onontbeerlijk. We hoeven hierbij hopelijk niet uit te leggen dat werken met een laptop geen onderdeel is van ergonomisch werken. Want, ter voorkoming van pijnlijke ogen en nekklachten moet je beeldscherm op de juiste hoogte staan. Plaats je beeldscherm dus op ooghoogte en op ongeveer 80 cm van je af. Als je je arm recht vooruit strekt en je kunt net het scherm aanraken, dan staat het scherm op de juiste afstand. De bovenrand van de monitor dient dan op ooghoogte te staan.

Toetsenbord en muis medebepalend voor je zithouding

Vrijwel iedereen vergeet het belang van een goede positie van het toetsenbord en muis op de werkplek. Wist je dat deze ‘tools’ in grote mate bepalen hoe je achter je computer zit? Belangrijk is dat je muis en toetsenbord niet te ver weg liggen. Je moet je ellebogen en polsen in één lijn kunnen houden tijdens je werk. Zo voorkom je vermoeidheid en lichamelijke klachten.

Verlichting en klimaat

Een deugdelijke ergonomische werkplek bestaat uit meer dan alleen het correct afstellen van je stoel en je werkhouding. Goede verlichting en een gezonde klimaatbeheersing bepalen ook in grote mate of je ‘lekker’ kunt werken. Werk je in een kantooromgeving? Dan is ergonomisch werken meestal redelijk tot goed geregeld. Onze ervaring is daarentegen dat zzp’ers daar aanzienlijk minder aandacht aan besteden. En dat terwijl deze groep vaak niet goed is voorbereid (lees: verzekerd) op mogelijke uitval door ziekte of lichamelijke klachten.

Ergonomische accessoires maken het werkzame leven aangenamer

Om de ideale werkhouding te creëren, kan het nodig zijn om gebruik te maken van ergonomische accessoires. Een voorbeeld daarvan is de voetensteun voor onder het bureau. Maar er is ook een monitorarm waarmee je je beeldscherm op de perfecte positie kunt afstellen. Er zijn nog veel meer ergonomische accessoires voor werkplekken verkrijgbaar. Bij een specialist in ergonomische werkplekken kun je kijken wat je allemaal kunt doen om de juiste werkhouding voor je te bepalen.

Administratie bijhouden? Lees deze tips voor een goede start!

Het bijhouden van uw administratie

Vele ondernemers en opleiders zien het bijhouden van de financiële administratie of cursusadministratie als niet een van de leukste klussen. Echter is het zeer van belang dat de administratie zo efficiënt en effectief mogelijk wordt bijgehouden. U kunt als opleider uiteraard kiezen voor een handige tool voor uw cursusadministratie. In dit blog geven wij u tips omtrent hoe u het beste kunt starten met het bijhouden van uw administratie.

Denk al in de opstartfase na

Begint u zojuist met een onderneming of start u net als opleider? Dan kunnen wij ons indenken dat u zich vooral focust op de kernactiviteiten binnen uw onderneming. Echter is de financiële administratie of cursusadministratie een belangrijk onderdeel waar u in het begin al over na dient te denken. Hoe gaat u uw financiën en informatie administreren? Laat u de boekhouding over aan een online tool? Of kiest u toch voor een administratie- of accountantskantoor?

Zorg voor structuur

De beste basis voor een goede administratie is structuur. Niet alleen voor uzelf, maar ook voor uw eventuele administrateur. Zorg dat u verschillende mappen heeft, zoals mappen voor cursistengegevens, bankafschriften, verkoop- en inkoopfacturen, geprinte bonnen en contracten/overeenkomsten. De informatie in deze mappen sorteert u vervolgens op datum, zoals de factuurdatum, datum van een overeenkomst, etc.

Handig factureren? Kies voor automatisering

Tegenwoordig is er veel mogelijk op het gebied van administratie. Zo kunt u ervoor kiezen een deel van uw facturaties te automatiseren. Zo kunt u ervoor kiezen om uw inkoop- en verkoopfacturen vast te leggen in een zogenoemde e-facturatie. Ook is het zeer handig om bankmutaties bij te houden in een speciaal bestand of deze snel in te kunnen lezen in een boekhoud softwarepakket. Heeft u bepaalde facturen die u dient te betalen? Zet deze klaar via internetbankieren voor een bepaalde datum, zodat u zeker weet dat u straks geen betalingsachterstanden heeft en boetes voorkomt.

Blijf uw administratie bijhouden

Wilt u uw administratie echt goed geregeld hebben? Zorg dan dat u deze goed bijhoudt. Kies voor een periodiek moment wanneer u uw administratie bijwerkt of bepaalde zaken afhandelt.
Zo voorkomt u een grote administratieve achterstand en weet u zeker dat u uw zaken goed op orde heeft.

Conclusie

Bent u startend ondernemer of begint u zojuist als opleider? Dan heeft de administratie wellicht niet uw grootste prioriteit. Echter is het belangrijk hier juist in het begin voldoende aandacht aan te besteden. Het fijne is dat er tegenwoordig vele hulpmiddelen voorhanden zijn om uw financiële administratie of cursusadministratie in goede banen te leiden. Kijk hier eens naar en maak gebruik van onze handige tips. Niet alleen zorgen deze voor een snelle start, maar houdt u hiermee op termijn ook tijd over. Tijd die u weer meer aan uw organisatiedoelen kunt besteden. Wij wensen u veel succes met het bijhouden van uw administratie.

Ontdek hoe cursusadministratie software werkt

Cursusadministratie software

Overweegt u gebruik te maken van een cursusadministratie software? Dat is heel verstandig van u. De wereld wordt immers steeds digitaler. Daarnaast scheelt het u een hoop zoekwerk in rommelige spreadsheets of zelfs papieren dossiers! Maar is het werken met een digitale cursusadministratie niet alleen geschikt voor mensen die zeer goed overweg kunnen met computers? Voor mensen die op zeer hoog niveau begrijpen hoe software in elkaar zit? Nee hoor, dat valt gelukkig reuze mee. Lees dit blog om te ontdekken hoe cursusadministratie software precies in elkaar zit.

Kies voor een koppeling tussen de backoffice en frontoffice

Begint het u al te duizelen als u bovenstaande kop leest? Maakt u zich geen zorgen. Om gebruik te kunnen maken van cursusadministratie software, hoeft u zich niet om te scholen tot een heuse IT’er. Wat echter wel handig is, is als u een beetje begrijpt welke informatie allemaal opgeslagen kan worden in de software en waar deze voor gebruikt kan worden. Wat hierbij erg belangrijk is, is het verschil tussen de backoffice en frontoffice. Schrijft een cursist zich in voor een bepaalde cursus? Dan wordt zijn of haar informatie opgeslagen in de backoffice. Deze informatie is niet voor iedereen zichtbaar. Ook staan alle interne processen van een opleidingsinstituut vaak in een backoffice. De frontoffice daarentegen is de zijde waarmee de cursist werkt. In een goede cursusadministratie software kan de cursist in de frontoffice alles vinden wat hij of zij wil weten. Denk aan actuele informatie over roosters, docenten en locaties. Een goede (scheiding tussen de) front- en backoffice is dus essentieel!

Schaf ook goede cursusadministratie software aan

U ziet, voor een optimale cursusadministratie is het belangrijk dat de frontoffice en backoffice naadloos op elkaar aansluiten. Tegelijkertijd moet de software veilig en vertrouwd omgaan met persoonlijke informatie. U wilt immers niet dat persoonsgegevens, cursus resultaten of andere gevoelige informatie zomaar door iedereen te vinden is! Zeker nu de Europese privacywetgeving wat strakker is gesteld! Kortom, bent u op zoek naar nieuwe software voor uw cursusadministratie? Houdt bovenstaande punten dan in uw achterhoofd in uw zoektocht naar de juiste cursusadministratie software!