Wat gaan we doen vandaag: werken of pingpongen?

Kent u dat? U personeel staat lekker lang te tafelvoetballen of te pingpongen in de kantine. De sfeer is opperbest, er wordt veel gelachen. Ideaal, zou je zeggen. Uw medewerkers zijn lekker aan het sporten. Ze doen er alles aan om hun werkzame leven fris en fruitig door te komen. U schrikt als uw erachter komt waarom ze lekker sporten: uw ICT-systeem is weer eens vastgelopen. Alle computers liggen plat en niemand kan vooruit. Wat denkt u? Heeft dit bedrijf een ICT-bedrijf in de arm genomen om ervoor te zorgen dat alles op rolletjes verloopt?

Gemiddeld vijf uur per week ICT-problemen

Bovenstaande vraag stellen, is hem direct beantwoorden natuurlijk. Naar verluid zijn mensen die in Nederland op kantoor werken vijf uur per week kwijt aan ICT-problemen. Het gaat dan vooral om systemen die niet beschikbaar zijn door updates, uitval of andere storingen. Tsja, en met vijf uur per week leren uw medewerkers prima pingpongen natuurlijk. Maar het het is een flinke kostenpost voor uw bedrijf als de boel onnodig platligt. Helaas is dat het logische gevolg van het feit als een bedrijf geen hoge prioriteit geeft aan het up-to-date houden van de ICT. Tachtig procent van de tijd zijn ICT-afdelingen bezig met het draaiend houden van bestaande systemen. Recente ontwikkelingen in de ICT-markt, die broodnodig zijn om bedrijven draaiend te houden, worden daarbij uit het oog verloren.

ICT uitbesteden

Om ervoor te zorgen dat uw medewerkers geen eredivisie pingpongers worden, is het verstandig om als bedrijf over te schakelen naar ICT-beheer op afstand. Het draaien van ICT-basisvoorzieningen in eigen huis draaien is nogal 1.0. Wie overschakelt naar ICT 2.0 kiest de veiligheid van online werkplekbeheer en werkplekbeveiliging en andere IT-zaken waaronder:

  • Periodiek onderhoud
  • Anti-virus software
  • Advies en implementatie van Office 365
  • VOIP IT
  • Cloud servers en werkplekken

Goede ICT: u kunt echt niet zonder

Als u uw ICT uitbesteedt aan een extern bedrijf wordt dit uw vaste partner die ervoor zorgt dat u altijd ‘up and running’ blijft. Uw ICT-vragen worden direct beantwoord. Back-ups, beveiliging, support en onderhoud is waar ze u mee ondersteunen. En doordat ze altijd op de hoogte te zijn van de laatste marktontwikkelingen, beschikt u altijd over de beste ICT–oplossingen. Laat u eens informeren door een sterke partij in de ICT-markt. Dan kan binnenkort die pingpongtafel de deur uit.