Zo behaalt u de ISO 27001 of NEN 7510 certificering zo efficiënt mogelijk

Wil u voor uw bedrijf de ISO 27001 en NEN 7510 certificering behalen? Hiermee laat u zien dat u voldoet aan de strenge eisen rondom informatiebeveiliging. Maar om dat voor elkaar te krijgen is nog best een klus. U kunt natuurlijk voor ISO 27001 en NEN 7510 advies naar een adviesbureau gaan voor hulp, maar we geven u hier ook al een aantal tips om uw certificeringsproces zo efficient mogelijk te laten verlopen.

1. Doorgrond eerst de gestelde norm

De eerste stap in het behalen van de ISO 27001 of NEN 7510 certificering is het doorgronden van de norm. Zorg eerst dat u volledig begrijpt waar u aan moet voldoen en welke processen u moet inrichten. De norm bevat alle eisen waar u aan moet voldoen voor certificering. Maar het kan best lastig zijn om deze eisen doeltreffend te vertalen naar uw organisatie.

2. Maak dagdelen tijd vrij voor de to-do-lijst

Zo’n certificering is helaas niet zomaar gebeurd, daar gaat best wat werk in zitten. We raden u dan ook aan om de to-do-lijst hiervoor niet even tussendoor af te willen werken. Kies ervoor om perioden van minstens 2 uur vrij te maken om aan de to-do-list te werken. Kortere blokken gaan waarschijnlijk zorgen voor slordige foutjes, en dat is zonde.

3. Schroom niet om naar een adviseur te stappen

De ISO 27001 en NEN 7510 certificeringen zitten flink ingewikkeld in elkaar. Een adviseur kan voor u nauwkeurig controleren hoe het voor de certificering gesteld staat met uw informatiebeveiliging en ICT en wat er moet gebeuren voordat u het certificaat kunt halen. Bovendien kan een adviseur u helpen om de certificering efficiënt te behalen en te voorkomen dat er fouten gemaakt worden. Hiermee bespaart u ontzettend veel tijd en stress, en weet u ook nog eens zeker dat de certificering goed komt!