Houd meer tijd over voor je core-business

Bent u of overweegt u ZZP’er te worden in de ICT? Eigen Baas zijn is het mooiste dat er is, zeker als het werk voor het oprapen ligt zoals in de ICT. Want hoewel u ook in loondienst geen droog brood zult hoeven eten, valt de beloning in het niet bij wat u als ZZP’er binnen kunt halen. Er kleeft eigenlijk maar één nadeel aan het leven van een ZZP’er in de ICT. En dat is de administratie die erbij komt kijken. Een payrollbedrijf kan u hierin ontlasten. Hoe? Dat leest u in dit blog!

Wat kan payrolling voor u betekenen

Voor een eenpitter is het bijna onmogelijk om op de hoogte te blijven van alle sociale premies en juridische vraagstukken die bij het ondernemen komen kijken. Door als ZZP’er een payrollbedrijf in de arm te nemen, ervaart u meerdere voordelen. Terwijl u met uw vak bezig bent, regelt het payrollbureau uw administratie en facturatie. Hiervoor komt u ‘op papier’ bij het payrollbedrijf in dienst. Natuurlijk blijft u gewoon ondernemer, maar wel met een aantal grote voordelen.

Het beste van beide werelden

Door ‘in dienst’ te komen bij het payrollbedrijf ervaart u de vrijheid van het ondernemerschap, maar met de zekerheden van iemand in loondienst! Dit zijn de voordelen op een rijtje:

  • Geen VAR-verklaring nodig
  • Verzekerd voor ziekte, werkloosheid en arbeidsongeschiktheid
  • Geen inschrijving nodig bij KVK
  • Facturering via het payrollbedrijf
  • Zelfstandig ondernemen zonder de administratieve lasten

Volledige vrijheid om te ondernemen

Door bij een payrollbedrijf in dienst te gaan, kunt u zich dus volledig richten op uw vak zonder de administratieve lasten. U kunt dus gewoon zelf uw opdrachten kiezen en uw eigen tarieven bepalen, maar heeft niet de stress van het ondernemersrisico. Zo profiteert u optimaal van de vrijheid van het ondernemen.

Vond u dit een interessant artikel? Houd dan ons blog in de gaten. We plaatsen regelmatig nieuwe artikelen over werken en ondernemen in de ICT.